Tijekom proteklog vikenda krali se automobili, mobiteli…

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest krađa i teška krađa u pokušaju. Pojedinačna materijalna šteta kod četiri krađe procjenjuje se na manje od tisuću kuna, dok se kod dvije krađe procjenjuje na više od tisuću kuna.

 Izdvajamo krađu osobnog automobila u Čakovcu i krađu mobitela iz osobnog automobila u Palinovcu.

 U noći s petka na subotu (25./26. rujna 2020.) između 20,30 i 00,30 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil (Suzuki Alto), čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 35-godišnjaka.

Počinitelj je ušao u otključani automobil i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača,  stavio automobil u pogon te se njime odvezao u pravcu rotora na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, gdje je potom prouzročio prometnu nesreću. Uslijed neprilagođene brzine automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu u središtu kružnog toka prometa, gdje je u nastavku kretanja prednjim dijelom udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće počinitelj se pješke udaljio s mjesta događaja.

Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procjenjuje se na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen vlasniku.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja i otkrio počinitelj.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvadesetogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 20-godišnjak s područja općine Sračinec (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se da je u srijedu, 16. rujna 2020. godine u kasnim večernjim satima u Čakovcu, na parkiralištu ispred trgovine mješovitom robom na Trgu Eugena Kvaternika, ušao u otključani Ford Transit, čakovečkih registarskih oznaka i pomoću ključeva ostavljenih u kontakt bravi, upalio vozilo te se njime odvezao u smjeru Varaždina.

U četvrtak, 17. rujna u ranim jutarnjim satima  policijski službenici Policijske uprave varaždinske pronašli su osumnjičenika i kombi vozilo na području grada Varaždina.

Nakon provedenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Između 12. i 19. rujna 2020. godine u Palinovcu, nepoznati počinitelj na zaključanom osobnom automobilu (Alfa Romeo), čakovečkih registarskih oznaka, parkiranom ispred trgovine mješovitom robom, provukao je ruku kroz djelomično spušteno staklo suvozačevih vrata te ih otključao. Nakon toga sa zadnjeg sjedišta ukrao je mobitel, vlasništvo 36-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska: foto: ilustracija)