Tijekom proteklog vikenda evidentirano šest prometnih nesreća i pet krađa

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i dvije s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 29-godišnji vozač osobnog automobila, 34-godišnja vozačica osobnog automobila i putnice iz njezinog vozila 34-godišnjakinja i dijete te 62-godišnja vozačica bicikla i vozačica bicikla (dijete).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod trojice vozača. Najveća, u količini od 2,16 grama po kilogramu izmjerena je kod maloljetnog vozača bicikla, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila na državnoj cesti u blizini Donje Dubrave, 27. svibnja oko 19.45 sati.

U petak, 25. svibnja oko 21,55 sati u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj 21-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka prilikom skretanja nije propustio sva vozila koja dolazeći iz suprotnog smjera zadržavaju smjer kretanja. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera, pod utjecajem alkohola u količini od 0,81 grama po kilogramu upravljao 29-godišnji vozač.

Uslijed udara, vozilo 21-godišnjaka sišlo je izvan kolnika i udarilo u metalnu ogradu, dok je vozilo 29-godišnjaka uslijed udara sišlo izvan kolnika i udarilo u betonsku ogradu.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 29-godišnji vozač gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

U vremenu od 22,17 sati do 23,41 sati dio ulice dr. Ante Starčevića bio je zatvoren za sav promet, te se odvijao obilaznim pravcima.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa od kojih četiri gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

U noći s 24. na 25. svibnja u Merhatovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao nakit, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu, 26. svibnja u jutarnjim satima u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza, nepoznati počinitelj je ispred ugostiteljskog objekta ukrao zaključani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)