Tijekom proteklog vikenda evidentirane četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom, od čega u jednoj prometnoj za sada nisu okvalificirane ozljede.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija alkohola od 2,85 g/kg utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača mopeda.

Spomenuti vozač u subotu, 21. svibnja oko 19,30 sati na raskrižju Ulice Lipovke, Ulice dr. Ljudevita Gaja i Palovečke ulice u Belici, pod utjecajem alkohola u navedenoj koncentraciji, skrivio je prometnu nesreću. Upravljajući mopedom, čakovečke registarske oznake (istek prometne dozvole u travnju 2021. godine i bez sklopljenog ugovora o osiguranju vozila) kolnikom Ulice Lipovke te nailaskom do raskrižja s kolnikom Ulice dr. Ljudevita Gaja, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Zbog nepoštivanja prednosti prolaska prednjim dijelom mopeda udario u je prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarski oznaka, kojim je  kolnikom Ulice dr. Ljudevita Gaja, upravljala 22-godišnja vozačica. Uslijed siline sudara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik. U opisanoj prometnoj nesreći 44-godišnji vozač mopeda lakše je ozlijeđen te će se prekršajno sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(PU međimurska, foto: ilustracija)