Tijekom očevida prometne nesreće 36-godišnjak prijetio policijskim službenicima ubojstvom

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske  

U subotu, 15. travnja nešto prije 16 sati u Podturnu dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 27-godišnji vozač te 46-godišnji putnik iz teretnog automobila.

Upravljajući Mercedesom (601 D), čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Čakovečke ulice, 27-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i atmosferskim prilikama (kiša) zbog čega je u zavoju došlo do zanošenja vozila, a potom i do izlijetanja izvan kolnika. Nakon izlijetanja teretni automobil je najprije prednjih dijelom udario u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu, a potom i u zid obiteljske kuće, vlasništvo 56-godišnjakinje.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 27-godišnjak upravljao teretnih automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, pošto mu je temeljem rješenja nadležne policijske uprave određeno da u roku od dvije godine ne može podnijeti zahtjev za izdavanjem vozačke dozvole (prikupljeni negativni prekršajni bodovi). Ujedno, prije podnošenja zahtjeva mora ponovno položiti vozački ispit.

Ozlijeđeni vozač i putnik iz teretnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu te nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi kvalifikacija događaja.

Zbog obavljanja očevida od 16:10 do 18:10 sati kolnik županijske ceste broj 2003 bio je zatvoren za promet koji se odvijao obilaznim prometnicama.

Tijekom očevida do policijskih službenika nepozvan je pristupio 36-godišnjak. Nakon što su ga policijski službenici upozorili da se ne smije približavati službenom vozilu te ih ometati u obavljanju očevida, počeo ih je vrijeđati i omalovažavati. Pošto se oglušio na upućena upozorenja i naredbu da prestane s vrijeđanjem, policijski službenici su ga uz primjenu sredstava prisile, uhitili te priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Prilikom uhićenja i privođenja, 36-godišnjak policijskim službenicima prijetio je ubojstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak s područja općine Podturen, počinio prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
(PU međimurska, foto: ilustracija)