Teško ozlijeđen vozač, provala u kuću, osumnjičen za krađu, informacija o smrti starice

U utorak 7. kolovoza oko 14.50 sati na raskrižju gradske ceste između Ivanovca i Štefanca te kolnika državne ceste broj 20, dogodila se prometna nesreća u kojoj 65-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaza nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravlja 19-godišnji vozač.

Ozlijeđeni 65-vozač vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

U utorak, 7. kolovoza u večernjim satima u Savskoj Vesi, Radničkoj ulici,  nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u ponedjeljak, 6. kolovoza u popodnevnim satima u Macincu, Brežnoj ulici iz nezaključane obiteljske kuće ukrao je mobitel, televizor i tri daljinska upravljača.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Ukradeni predmeti oduzeti su i vraćeni vlasniku.

Protiv 46-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Danas (8. kolovoza) u jutarnjim satima temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec provedena je  obdukcija nad mrtvim tijelom 83-godišnjakinje s područja općine Pribislavec.

Naime,  tijekom noći s 23. na 24. srpnja u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u njezinu kuću i fizički je napao te ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao. U jutarnjim satima vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržana na liječenju do ponedjeljka, 30. srpnja.

Iz zaprimljene liječničke dokumentacije Županijske bolnice Čakovec vidljivo je da je 83-godišnjakinja u događaju zadobila lake tjelesne ozlijede.

Obdukcijom je utvrđeno da smrt nije vezana uz opisani događaj, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)