Teško ozlijeđen vozač, izazivanje prometne nesreće i oduzimanje prednosti prolaska

U ponedjeljak, 26. studenoga Policijska uprava međimurska je zaprimila bolničku prijavu Županijske bolnice u Čakovcu za prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 21. listopada oko 2 sata u Piškorovcu, u kojoj 22-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih, sa šireg područja opčine Mala Subotica, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 0,75 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika gdje je udario u betonski stup, a u nastavku kretanja u zid kuće.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječnička pomoć pružena je vozaču i 21-godišnjem putniku sa šireg područja općine Mala Subotica te je utvrđeno da je vozač lakše  ozlijeđen, a putnik teško.

Zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 22-godišnjeg vozača podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 U ponedjeljak, 23. studenoga iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za dijete iz koje je razvidno da je zadobilo teške tjelesne ozljede.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 19. studenoga oko 18,50 sati u Čakovcu na kolniku Ulice Tome Masaryka, 46-godišnjak s područja grada Čakovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, zbog čega je vanjskim vozačkim ogledalom udario u pješaka (dijete), a koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

U ponedjeljak, 26. studenoga oko 14 sati na raskrižju državne ceste i županijske ceste, između Orehovice i Male Subotice, vozač osobnog automobila čakovečkih registarske oznake, 43-godišnjak s područja općine Belica, krećući se kolnikom županijske ceste i dolaskom do raskrižja sa kolnikom državne ceste, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom državne ceste upravljala 33-godišnjakinja s područja grada Čakovca. Uslijed udara prvi osobni automobil odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u reklamni pano.

Oba vozača su vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su i vozač i vozačica lakše ozlijeđeni.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)