TEŠKE OZLJEDE NA RADU U TOPLICAMA SV. MARTIN, KRAĐE I PROMETNE NESREĆE

U petak, 21. listopada oko 15 sati i 30 minuta u Toplicama Sveti Martin, na parkiralištu ispred hotela u Izvorskoj ulici, prilikom utovara mobilnih kućica, vlasništvo privatnog poduzeća, jedna kućica skliznula je s metalnoga podvozja, te pritom pala na dvojicu zaposlenika, rođenih 1994. i 1996. godine.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da su teško ozlijeđeni, te su zadržani na liječenju.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku, dok je na mjesto događaja izašao i nadležni inspektor zaštite na radu.

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je pet teških krađa i osam krađa, od kojih izdvajamo:

Nepoznati počinitelj u subotu, 22. listopada oko 22 sata i 30 minuta, na Trgu Mirka Blazinarića u Gornjem Kuršancu provalio je u trgovinu mješovitom robom, odakle je ukrao alkoholna pića i cigarete raznih vrsta. Materijalna šteta za sada nije poznata, te će se utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Obilaskom šireg mjesta događaja policijski službenici Policijske postaje Čakovec zatekli su dvojicu mladića, rođenih 1993. i 1997. godine sa šireg područja grada Čakovca, koje su potom uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje. U neposrednoj blizini njihova zaticanja pronađeni su odbačeni ukradeni predmeti iz trgovine.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su uhićeni mladići počinili kazneno djelo teške krađe, te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 21. listopada oko 16 sati i 20 minuta u Čakovcu u kružnom toku prometa, na spoju Svetojelenske ceste i Ulice Globetka, 32-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3,72 promila, u jednom trenutku vozilom je skrenuo izvan kolnika, gdje je udario u postavljene prometne znakove.

Vozač je zbog visokog stupnja alkoholiziranosti prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na promatranju. Zbog počinjenja prometnih prekršaja protiv vozača podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: rt)