Teške krađe i krađe u Međimurju

U posljednjih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet teških krađa i jedna krađa. Izdvajamo teške krađe u Črečanu i Toplicama Sveti Martin te krađu u  Strahonincu.

          U Črečanu provaljeno u vikendicu

Između 23. i 26. listopada nedaleko Črečana, u području zvanom „Dugi breg“, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 63-godišnjaka, odakle je ukrao razne električne uređaje, razni alat, kao i druge predmeta. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko desetaka tisuća kuna.

          U Toplicama Sveti Martin provaljeno u „glamping kućicu“ 

Između 18. i 26. listopada u Toplicama Sveti Martin, na prostoru kompleksa u izgradnji tzv. „glamping kućica“ u Sportskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio u jednu od spomenutih drvenih kućica te ukrao više televizora. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva oštećenog poduzeća sa sjedištem u Toplicama Sveti Martin.

          Iz obiteljske kuće u Strahonincu ukraden novac

Između 21. i 25. listopada ove godine u Strahonincu, Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće, vlasništvo 34-godišnjaka, ukrao je novac. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU Međimurska, foto: ilustracija)