Teške krađe i krađe tijekom vikenda na području PU međimurske

            Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Pojedinačna materijalna šteta kod evidentiranih krađa procjenjuje se na manje od tisuću kuna.

 

Izdvajamo provale u osobne automobile u Murskom Središću i Podbrestu.

U subotu, 5. rujna 2020. godine u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, Ulici Maksima Gorkog, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani Fiat Punto, čakovečkih registarskih oznaka te ukrao dječju sjedalicu i razne dokumente.

Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) u Podbrestu, u neograđenom dvorištu obiteljske kuće u Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je osobni automobil VW Touran, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 25-godišnjakinje te iz prtljažnika ukrao motorno ulje, auto dizalicu i tzv. „start“ kablove. Potom je počinitelj provalio u osobni automobil Škoda Fabia, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 56-godišnjaka te iz prtljažnika ukrao rezervni kotač.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Izvršenim pregledom šireg mjesta događaja pronađen je ukradeni rezervni kotač.

Daljnjim pregledom terena u obližnjem polju kukuruza pronađen je osobni automobil Ford Fiesta, varaždinskih registarskih oznaka. Provjerom je utvrđeno kako je Fiesta ukradena na području Varaždina te su o njenom pronalasku obaviješteni policijski službenici Policijske postaje u Varaždinu, koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo neovlaštene uporaba tuđe pokretne stvari.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te su po njegovom završetku, pronađeni rezervni kotač i Ford Fiesta, vraćeni vlasnicima.

U naselju Podbrest zbog obavljanja očevida od 11,20 do 13,27 sati privremeno je zatvorena dionica lokalne ceste za sav promet, koji se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teška krađa, nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

(PU međimurska, foto: ilustracija)