Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda u Međimurju

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Materijalna šteta se kod dviju krađa procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe:

 

  • Između 14. i 19. veljače 2022. godine u Merhatovcu, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekat odakle je ukrao otuđio kardan, razne dijelove za traktor i nekoliko desetaka kilograma željeza.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

  • Između 28. siječnja i 18. veljače 2022. godine u šumskom predjelu zvanom “Muršćak” nedaleko Domašinca, nepoznati počinitelj porušio i ukrao nekoliko stabala graba.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Apeliramo na vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe. Ukoliko i dođe do krađe, molimo građane da odmah po saznanju prijave kazneno djelo te prikupe sva relevantna i korisna saznanja kako bi se moglo doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.

 

  • U noći s 19. na 20. veljače 2022. godine u Kotoribi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao nekoliko desetka kilograma raznih otpadnih bakrenih žica i metalne šipke. Potom je provalio u garažu iz koje nije ukrao.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)