Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su  dvije teške krađe i sedam krađa. Materijalna šteta kod četiri krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale tri krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo krađe u Nedelišću i Šenkovcu te tešku krađu u Svetoj Mariji.

 U Nedelišću ukraden električni bicikl

U četvrtak, 15. rujna 2022. godine u večernjim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj iz dvorišta privatne tvrtke ukrao je električni bicikl. Materijalnu štetu 47-godišnji vlasnik procijenio je na dvadesetak tisuća kuna.

 U Svetoj Mariji provaljeno u spremište obiteljske kuće   

U noći s petka na subotu (16./17. rujna 2022.) u Svetoj Mariji, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u spremište uz obiteljsku kuću, odakle ukrao kosilicu i bicikl. Materijalnu štetu 77-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće u Šenkovcu ukraden mobitel i  novac

U subotu, 17. rujna 2022. godine u večernjim satima u Šenkovcu, Ulici Vinka Žganca, nepoznati je počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće ukrao je mobitel i novac. Materijalnu štetu 55-godišnja vlasnica procijenila je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurske, foto: ilustracija)