Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 29. i 31. listopada 2021. godine, evidentirane su tri teške krađe i tri krađe. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u jednoj krađi šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu:

  • U subotu 30. listopada 2021. godine u Domašincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

  • U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 11 sati u Čakovcu, Strossmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključanog kombi vozila ukrao mobitel i bankovnu karticu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji Policijska uprava međimurska skreće pozornost građanima na važnost poduzimanja mjera samozaštite koje svatko može poduzeti i tako smanjiti vjerojatnost da postanete žrtva kaznenog djela. Stoga, kada čak i nakratko napuštate vozilo, isključite motor, izvucite ključ iz brave i zaključajte vozilo. Ne ostavljate mobitele, novčanike, torbice i druge vrijedne predmete u vozilu koji poticajno djeluju na počinitelja.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 (PU međimurska, foto: ilustracija)