Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda na području PU Međimurske

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 1. i 3. listopada 2021. godine, evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u tri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

 

Izdvajamo krađu i dvije teške krađe:

1) U četvrtak, 30. rujna 2021. godine oko 15,22 sati u Pribislavcu, u Industrijskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz dvorišta privatnog poduzeća ukrao akumulatorski udarni izvijač.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

2.) U noći, 3. listopada 2021. godine, u Donjem Vidovcu, policijski službenici postupali su po dojavi građana kojom prijavljuje da je u tijeku provala u obiteljsku kuću.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Prelog u unutrašnjosti kuće zatečena je muška osoba koja je uz primjenu sredstva prisile uhićena i dovedena u Policijsku postaju Prelog.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21- godišnjak provalio u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari.  Po povratku vlasnika iz inozemstva utvrdit će se nastala materijalna šteta, odnosno koje je predmete provalnik ukrao.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

3) U noći s 2. na 3. listopada 2021. godine u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu odakle je ukrao razne cigarete.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)