Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su dvije teške krađe od čega jedna teška krađa u pokušaja te dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe od čega jedna teška krađa u pokušaja te dvije krađe. Izdvajamo krađu u Pretetincu.

U noći sa subote na nedjelju (8/9. srpnja 2023.) u Pretetincu, iz nezaključanog osobnog vozila, čakovečkih registarskih oznaka, parkiranog u neograđenom dvorištu, nepoznati počinitelj ukrao je ruksak u kojem se nalazio novčanik s raznim osobnim dokumentima, bankovnim karticama te druge osobne stvari. Materijalnu štetu 27-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KAKO SMANJITI MOGUĆNOST KRAĐE IZ VOZILA (Letak1Letak2)

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta počinitelja kaznenih djela. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima vrlo često dodatno motiviraju počinitelja da počini krađu.
Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stil i navike kradljivaca, policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela:

  • kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakta i zaključajte vozilo,
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,
  • ugradite alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Skriveni prekidač strujnog kruga također je dobra zamisao,
  • postavite dodatnu zaštitnu bravu ili polugu za blokadu upravljača,
  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu,
  • sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,
  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje bez nadzora,
  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.

Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti Vašeg vozila.

(PU međimurska, foto: ilustracija)