Teške krađe i krađe tijekom proteklog blagdana i vikenda

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i devet krađa. Od devet krađa u dvije je  pojedinačna materijalna šteta procijenjena na više od 1.000 kuna.

Provale u prostorije sportskih klubova u Gardinovcu i Pribislavcu, u kuću u Držimurcu te krađa u Čakovcu

Tijekom noći s 30. na 31. listopada u Gardinovcu, nepoznati počinitelj provalio je prostorije sportskog kluba, gdje je ukrao kasu s novcem i razna pića.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U noći s 2. na 3. studenoga u Pribislavcu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati počinitelj provalio je prostorije sportskog kluba, gdje je ukrao glazbenu liniju, raznu opremu i pića.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 31.listopada  na 1. studenoga u Čakovcu, Ulici Jurice Muraia nepoznati počinitelj je kroz nezaključana vrata ušao u prostorije kuće, gdje je ukrao različit nakit.
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Između 31.listopada  na 3. studenoga u Držimurcu, nepoznati počinitelj je provalio ulazna vrata spremišta i kuće, gdje je potom ukrao više bicikala, trimer i tenisice.
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku.

Osumnjičen za Razbojništvo

U ranim jutarnjim satima 1. studenoga je uhićen 32-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće te se poduzetim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 32-godišnjak počinio Razbojništvo.

Naime, 32-godišnjak je s 24-godišnjakom sa šireg područja grada Mursko Središće (koji je ranije uhićen u mjesecu lipnju ove godine) izvršio kazneno djelo na štetu 54-godišnjaka, tako da su 23. svibnja ove godine oko 2 sata nasilno otvorili zaključana vrata kuće u Plešivici, ušli u unutrašnjost kuće, gdje su fizički napali vlasnika i potom ukrali novac te kućanski uređaj.

Protiv 32-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku  te je u subotu, 2. studenoga u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske, nakon čega je doveden na ispitivanje u državno odvjetništvo. Potom mu je sudac istrage rješenjem odredio istražni zatvor, u trajanju od 30 dana te je predan u zatvor u Varaždinu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)