TEŠKA KRAĐA U PEKLENICI, DEVET PROMETNIH NESREĆA, KRIVOTVORENJE ISPRAVA, REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL“

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa i jedna teška krađa.

U svih sedam krađa pričinjena je pojedinačna šteta do 1000 kuna, dakle radi se o kaznenih djelima u kojima se progon protiv počinitelja poduzima pokretanjem privatne tužbe.

Izdvajamo tešku krađu iz obiteljske kuće u Peklenici.

U petak, 20. siječnja između 8 i 16 sati u Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj je provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i time 56-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – neprilagođena brzina, sedam prometnih nesreća,
  • – nepropisno obilaženje, jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača osobnih automobila, a najveća od 2,44 promila izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je prouzrokovao prometnu nesreću u nedjelju, 22. siječnja oko 16 sati u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca.

 

U noći s 21. na 22. siječnja od 22 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, i to:

  • – od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,
  • – iznad 0,5 do 1 promila – dva prekršaja,
  • – iznad 1,5 promila – dva prekršaja;

– ostali prekršaji – jedan prekršaj.

 

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,58 promila utvrđena je u nedjelju, 22. siječnja jedan sat poslije ponoći na županijskoj cesti  između  Peklenice  i  Vratišinca,  kod  50-godišnjeg vozača osobnog automobila. Vozač je uhićen i zadržan u policijskoj postaji do otrežnjenja.

U petak, 20. siječnja u 12 sati i 10 minuta policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u Svetom Križu, kod benzinske postaje zaustavili su 20-godišnjeg motociklistu. Provjerom Yamahe utvrđeno je kako je motocikl odjavljen početkom siječnja ove godine, dok je na njemu bila montirana nepripadajuća registarska pločica čakovečkog područja. Vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u četvrtak, 19. siječnja u dvorištu svoje obiteljske kuće na Yamahu montirao registarsku pločicu koja je izdana za moped Baotian s namjerom lažnog prikazivanja registriranosti motocikla.

Ujedno, utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Selnica motociklom upravljao bez položenog vozačkog ispita. Motocikl i registarsku pločicu policijski službenici privremeno su oduzeli.

Protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)