Teška krađa na osobito drzak način u Murskom Središću

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe i tri teške krađe. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu na osobito drzak način u Murskom Središću. 

U petak, 18. prosinca 2020. godine nešto poslije 16 sati u Murskom Središću, Martinskoj ulici, nepoznati muškarac s prodajne police trgovine mješovitom robom ukrao je bocu žestokog pića. U trenutku kada je počinitelj sakrivao ukradenu bocu ispod odjeće, primijetila ga je 34-godišnja prodavačica te ga pokušala zaustaviti, ali ju je počinitelj obišao i istrčao iz trgovine. Prodavačica ga je uspjela sustići na izlazu iz trgovine i protom ga uhvatiti za odjeću, ali se počinitelj uspio istrgnuti i trčeći udaljiti u smjeru centra grada s ukradenom bocom žestokog pića.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće u Ulici  Josipa Broza Tita pronađen je muškarac, koji je prema opisu odgovarao počinitelju opisane teške krađe na osobito drzak način. Muškarac je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 33-godišnjak s područja općine Selnica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 33-godišnjak počinio i kazneno djelo krađe (mala vrijednost ukradene stvari). Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 14. prosinca ove godine nešto prije 13 sati u Selnici, iz trgovine mješovitom robom na Jelačićevom trgu, također krao bocu žestokog pića.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

 Dvojica mladića osumnjičena za krađu električnog alata iz obiteljske kuće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 19-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u četvrtak 17. prosinca 2020. godine oko 18 sati u Ivanovcu, Zagrebačkoj ulici, kroz otvoreni prozor ušli u obiteljsku kuću, odakle su potom ukrali razni električni alat te pripadajući pribor, vlasništvo 36-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuća kuna. Nakon krađe osumnjičeni su ukradene predmete iznijeli iz kuće, ali je u tom trenutku naišao susjed te su pobjegli, ostavivši ukradene stvari.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem prijedloga nadležnog državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredio je osumnjičenicima istražni zatvor te su sprovedeni u Zatvor u Varaždinu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)