Temeljem dojave o pucnjavi vatrenim oružjem u Piškorovcu pronađena automatska puška

Jučer, 13. rujna 2020. godine nešto poslije 20 sati u Piškorovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, postupali su temeljem dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja.

Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile, uhićen i priveden i policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom privođenja uhićenik je prijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti.

Prilikom opisanog postupanja policijski službenik Policijske postaje Prelog primijetio je kako dijete iz prtljažnika Opel Vectre, čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi prethodno spomenuti 30-godišnjak, vadi automatsku pušku. U trenutku kada mu je policijski  službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću, ali ga u tome sprječavaju ukućani. Dijete nakon naredbe policijskog službenika odlaže pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja.

Pregledom puške utvrđeno je da se radi o automatskoj pušci marke „Crvena Zastava“.

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika (prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.

 

(PU međimurska, foto: ilustracija)