Taxi vozač ostao bez zarade i svojih novaca

Osumnjičeni 22 i 19-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U subotu, 22. srpnja 2023. godine oko 23 sata u Kuršancu, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj počinio je tešku krađu na osobito drzak način na štetu 33-godišnjeg taxi vozača s područja grada Zagreba.

Vozač je u Zagrebu kod Arena centra pružio uslugu prijevoza za tri nepoznate muške osobe do Kuršanca. Dolaskom na odredište dvije muške osobe koje su se nalazile na stražnjem sjedalu su se udaljile dok je treća mlađa muška osoba koja je trebala platiti usluge također pobjegla iz vozila tako da je iz kontakt brave vozila izvukla ključ i preko vozača izašla kroz vrata pri čemu je iz pretinca ukrao novčanik s nekoliko stotina eura. Materijalna šteta cijeni se na iznos od više stotina eura.

Kroz nekoliko sati policijski službenici su uhitili 22-godišnjaka sa šireg područja grada Čakovca te je dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno da je počinio kazneno djelo Teška krađa, dok je s uhićenim 18 te 19-godišnjakom sa šireg područja grada Čakovca počinio i kazneno djelo Prijevare.

Razriješena i provala u trgovinu u Kuršancu

Nadalje sumnja se da su ti 22 i 19-godišnjak s još jednim 18-godišnjakom i maloljetnikom u srijedu 19. srpnja 2023. godine oko 23,40 sati u Kuršancu, Glavnoj ulici provalili u trgovinu gdje su ukrali prehrambene proizvode, razna pića i cigarete u vrijednosti više stotina eura.

Protiv tih mladića će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu, dok su 22 i 19-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(PU međimurska, foto: ilustracija)