TAJNE ĆUDLJIVE RIJEKE – DA LI JE I IVAN TUKSAR SKOČIO U MURU?

U srpnju 2014. godine u Muri kod Murskog Središća utopio se skelar Vinko Trstenjak. Njegovo tijelo je nakon opsežne potrage pronađeno 18 dana kasnije i to zahvaljujući pripadniku JVP Čakovec Rajku Bogdanu koji od traženja svojeg ujaka nije odustao, a sa njim u čamcu je bio i Kristijan Novak iz DVD-a Mursko Središće. U svibnju ove godine nestala je Kristina Murić za koju se sumnja da je u Muru skočila sa središćanskog betonskog mosta. Do danas njezino tijelo nije pronađeno. U lipnju si je pak kod gradske šetnice jedan 42-godišnjak iz Splitsko-dalmatinske županije pokušao oduzeti život također skokom u Muru, no njega su spasili policajci iz policijske postaje Mursko Središće.

Najnoviji slučaj mogućeg korištenja Mure za oduzimanje života dogodio se ovaj petak kada je nestao 22-godišni Ivan Tuksar iz Murskog Središća. Za njega se sumnja da je također skočio u Muru jer su na željeznom mostu pronađeni ključevi od njegovog automobila, koji je pronađen u blizini, kao i njegov mobitel. Za njim tragaju pripadnici HGSS-a, za sada bez rezultata.

Ako sumiramo ove događaje, u godinu dana troje ljudi si je pokušalo oduzeti život koristeći Muru, jedan je spašen, a za dvojicom se još traga. Mura tako, ni kriva ni dužna, postaje sredstvo samoubojstva, a njezine ćudljive vode neke tajne još skrivaju u svojim dubinama.

(rt, foto Tin Tomanić)

12179970_845557788898218_1547156798_n