SV. MARTIN NA MURI – HTIO DIĆI U ZRAK SEOSKI TURIZAM BOCOM PLINA

U utorak, 15. rujna od 8.30 do 11.30 sati u Sv. Martinu na Muri, Dunajskoj ulici, 61-godišnjak s područja Međimurske županije u ograđenom prostoru seoskog turizma na ulazna vrata dvorišta stavio je lanac s lokotom te ih potom zavario. Nakon toga u tako ograđenom i osiguranom prostoru, neposredno iza dvorišnih vrata sjeo je na plinsku bocu i s upaljačem u ruci u više navrata prijetio da će sve dići u zrak. U neposrednoj blizini mjesta događaja prilikom upućenih prijetnji nalazilo se nekoliko osoba. Na nagovor policijskih službenika muškarac je odustao od svog nauma i dozvolio im ulazak u ograđeni prostor.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske i vodič sa službenim psom za detekciju eksploziva Policijske uprave varaždinske, kojom prilikom osim plinske boce, nisu pronađena druga eksplozivna sredstva. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

U 13.30 sati, zbog počinjenja kaznenog djela “dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”, 61-godišnjak je uhićen, te je danas u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto: ilustracija)