POLICIJSKI NADZOR PJEŠAKA I BICIKLISTA – STOTINU MEĐIMURACA UHVAĆENO U BRZOJ VOŽNJI

U srijedu, 31. kolovoza policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na području Policijske uprave međimurske provesti će akciju „Nadzor vozača bicikala i pravilnog kretanja pješaka“.

S obzirom na sve učestalije stradavanje pješaka i biciklista na međimurskim prometnicama ova akcija usmjerena je na povećanje sigurnosti upravo tih najugroženijih sudionika u cestovnom prometu. Prvenstveni cilj akcije je podizanje svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalima.

Sve pješake i bicikliste koji neće poštivati prometna pravila i propise policijski službenici će sankcionirati

 

 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske od 22. do 28. kolovoza ove godine proveli su aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 208 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 117 prekršaja nepropisne brzine.

Najveća izmjerena brzina utvrđena je u srijedu, 24. kolovoza u 15 sati i 7 minuta na prometnici između Preloga i Cirkovljana, kada je 58-godišnji vozač osobnog automobila upravljao nepropisnom brzinom od 131 km/h (ograničenje 90 km/h) , javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)