SUSJED SPRIJEČIO PROVALU, ODUZETA DROGA, 5 PROMETNIH NESREĆA

U nedjelju, 5. lipnja oko 5 sati u Pušćinama, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelji provalili su u spremište obiteljske kuće, odakle su iznijeli i pripremili za odnošenje motornu kosilicu, plinsku bocu i razni profesionalni alat. U dovršenju kaznenog dijela spriječio ih je 56-godišnji susjed. Počinitelji su na mjestu događaja ostavili bicikle, a na jednom od njih nalazila se automatska puška manjeg kalibra.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su kaznena djela teške krađe u pokušaju te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, počinila dvojica 20-godišnjaka sa šireg područja grada Čakovca.

Osumnjičenici su uhićeni te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, voditelj Službe kriminalističke policije PU međimurske, Zdravko Kolarić prezentirao je rezultate nedavno provedene suradnje policije i carine (Odjel za mobilne jedinice – Varaždin).

U srijedu, 1. lipnja oko 18 sati u Dragoslavcu prilikom zajedničke kontrole vozila, osoba i robe, policijskih službenika PU međimurske i djelatnika Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Varaždin zaustavljen je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 48-godišnjakinja s područja Međimurske županije. Pregledom vozila na stražnjem sjedalu u otvorenoj vreći uočen je paket omotan prozirnom i ALU folijom ispunjen drogom marihuanom težine 1130 grama.

U četvrtak, 2. lipnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće, koje koristi 48-godišnjakinja. U spavaćoj sobi  pronađen je PVC paketić ispunjen drogom marihuanom težine 18,8 grama.

Droga je oduzeta od osumnjičene te će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedan sudionik lakše ozlijeđen te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)