SUDARILA SE DVA BICIKLISTA, JEDAN POD UTJECAJEM ALKOHOLA OD 2,20 PROMILA

Jučer, 28. veljače oko 19 sati na lokalnoj prometnici između Trnovca i Macinca dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dvojica biciklista.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola od 2,20 promila, 19-godišnji biciklist u trenutku nesreće prešao je na suprotnu prometnu traku, gdje se frontalno sudario s 20-godišnjim biciklistom. Nakon sudara biciklisti su se prevrnuli i pali na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći 19-godišnji biciklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen s mogućnošću prekvalifikacije u težu, zbog čega je zadržan na liječenju.

Biciklisti u trenutku prometne nesreće (noć) upravljali su tehnički neispravnim biciklima (bez ugrađenih svjetala) te nisu bili označeni reflektirajućim prslucima ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja biciklisti će se prekršajno sankcionirati.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1999. godine s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u petak 24. veljače u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, iz dvorišta privatnog poduzeća ukrao je dvije električne brusilice. Materijalna šteta procjenjuje se na 1.200 kuna.

Ukradeni predmeti pronađeni su i vraćeni predstavniku oštećenog poduzeća.

Protiv osumnjičenog mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja   http://medjimurska.policija.hr, (foto:ilustracija)