SUDAR U MURSKOM SREDIŠĆU I 6 NESREĆA TIJEKOM VIKENDA – KRAĐA I PRONALAZAK BICIKLA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o sudaru dva osobna vozila u Murskom Središću, kojom prilikom je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,
  • – neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće.

U subotu, 27. kolovoza oko 1 sat poslije ponoći u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, dogodila se teška prometna  nesreća  u  kojoj  je  stradao 38-godišnji  pješak. Naime, 48-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine naletio je na pješaka, koji je u tom trenutku sjedio na sredini kolnika, te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni pješak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede opasne po život, te je zadržan na liječenju.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 1 sat i 25 minuta do 2 sata i 40 minuta Glavna ulica bila je zatvorena za sav promet, te je preusmjeravan na okolne ulice.

Protiv 48-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 26. kolovoza u oko 9 sati i 30 minuta u Čakovcu, Športskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani bicikl, kojim se koristio 19-godišnjak.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je krađu počinio 26-godišnjak s područja grada Čakovca. Ukradeni bicikl je pronađen i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)