STRAVIČNA NESREĆA – Autobus sletio s autoceste, poginulo deset osoba, deseci ozlijeđenih: “Mrtvi leže po tlu, prizor je užasan”

U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda s ceste je sletio kosovski autobus. U nesreći je poginulo desetak osoba, više ljudi je ozlijeđeno.

Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka koji je s ceste sletio kod Slavonskog Broda u nedjelju rano ujutro.

U prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo je 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Prva vijest iz policije govorila je o troje poginulih i desecima ozlijeđenih.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić izvjestila je da na mjesto nesreće dolaze ministar zdravstva Vili Beroš i Damir Trut, pomoćnik ministra policije Davora Božinovića.

Neslužbeno doznajemo da je u autobusu bilo gotovo 70 ljudi, a više od 40 je u bolnici. Radi se autobusu koji je vozio na redovnoj autobusnoj liniji Frankfurt-Priština.

Također, prema neslužbenim informacijama, vozači su se na Bregani odmarali pola sata i zamijenili u Zagrebu. Kolega koji je vozio je živ, suvozač je navodno izgubio život.

Očevid na mjestu nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika iz Slavonskog Broda Slavko Pranjić.

Nesreća u blizini naplatnih kućica

Nesreća se dogodila oko 6:20 u blizini naplatnih kućica Slavonski Brod – zapad na južnom kolničkom traku. “Mrtvi leže po tlu, prizor je užasan”, kazao nam je reporter portala SB Online.

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić kazao je novinarima da je tridesetak osoba prevezeno u bolnicu.

I dalje je u tijeku je očevid nakon kojega će biti poznat uzrok i sve okolnosti ove teške prometne nesreće.

Stanje ozlijeđenih pokušali smo provjeriti u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod, no svi liječnici su trenutno zauzeti pružanjem pomoći ozlijeđenima pa će više informacija biti poznato uskoro.

HAK javlja da je zbog prometne nesreće prekinut promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca.

Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: Screenshot)