STRAŠNA PROMETNA NESREĆA U NEDELIŠĆU – TEŠKO OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA

U utorak, 26. travnja oko 22 sata i 15 minuta u Nedelišću na raskrižju ulica Varaždinske i Martina Viljevca, dogodila se teška prometna nesreća. Naime, 45-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, prešao je na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je došlo direktnog sudara s osobnim automobilom, također čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak. U trenutku prometne nesreće u automobilu kojim je upravljao 45-godišnjak nalazilo se šest osoba, iako je vozilo registrirano za prijevoz 5 osoba. Ujedno, na stražnjem sjedalu nepravilno se prevozilo dijete, koje nije bilo smještenu u primjerenu auto-sjedalicu, već ga je jedan od putnika čuvao u naručju.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeno je svih sedam osoba koje su se u trenutku nesreće nalazile u automobilima. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je šest osoba teško ozlijeđeno (oba vozača i četvero putnika), dok je jednogodišnji mališan lakše ozlijeđen.

U izvlačenju unesrećenih iz vozila sudjelovali su vatrogasci JVP-a Čakovec.

Protiv 45-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenog kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto PU međimurska)