Stradao pješak na pješačkom prijelazu, pronađen lopov iz alatnice, biciklisti i pješaci oprez!

U ponedjeljak, 19. studenoga oko 18,50 sati u Čakovcu na kolniku Ulice Tome Masaryka, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak s područja grada Čakovca, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, zbog čega je vanjskim vozačkim ogledalom udario u pješaka (dijete), a koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Pješak je privatnim vozilom prevezen u Županijsku bolnicu te po utvrđivanju ozljeda slijedi dopuna događaja.

 U srijedu, 21. studenoga od 5 do 9 sati i od 18 do 21 sat na području Policijske uprave međimurske provesti će se operativna akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

Tijekom akcije policijski službenici informirati će pješake i vozače bicikla o opasnostima koje im prijete u prometu, te o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijama radi što veće osobne sigurnosti, dok će se posebnu pozornost posvetit prekršajima vozača bicikla koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz.

Svi sudionici u prometu za koje se utvrdi da nisu poštovali prometna pravila biti će sankcionirani.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio krađu. Naime, između 2. i 14. studenoga u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, maloljetnik je iz nezaključane alatnice ukrao motornu pilu.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Motorna pila je oduzeta i vraćena vlasniku.

Prema maloljetniku će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)