STRADALE 3 SRNE, UKRADENO SUHO MESO NA PORCIJUNKULOVOM, NEDOZVOLJENE IGRE NA SREĆU

Jučer, 3. kolovoza u kasnim večernjim satima i danas, 4. kolovoza u ranim jutarnjim satima, na međimurskim prometnicama između Žiškovca i Štrukovca te između Svete Marije i Donjeg Vidovca, kao i u Banfiju, evidentirana su tri naleta vozila na divljač koja je pretrčavala kolnik.

Uginulu divljač (srne) preuzeli su lovnici nadležnih lovačkih društava, odnosno komunalni redari nadležnih općina.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprezni na prometnicama Međimurske županije, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

U noći s 2. na 3. kolovoza u Čakovcu na Franjevačkom trgu te u Perivoju Zrinskih, iz nezaključanih spremišta dvaju izložbenih  štandova postavljenih u sklopu  tradicionalne kulturno-turističke manifestacije „Porcijunkulovo“, nepoznati počinitelj ukrao je više desetaka kilograma suhomesnatih proizvoda i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Provedenim nadzorima s nadležnim inspektoratom te dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnji direktor privatnog poduzeća sa sjedištem na području grada Zagreba, počinio kazneno djelo “nedozvoljena igra na sreću”. Naime, u dva ugostiteljska objekta na području Međimurske županije bez odobrenja nadležnog tijela postavio je četiri aparata za igre na sreću.

Ujedno, sumnja se da su vlasnice spomenutih ugostiteljskih objekata, rođene 1968. i 1992. godine, prema prethodnom dogovoru s osumnjičenim izdavale u najam prostor za postavljanje aparata za igre na sreću, a za što su primale novčanu naknadu.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su vlasnici ugostiteljskog objekta, rođeni 1983. i 1974. godine, postavili aparat za igre na sreću bez odobrenja nadležnog tijela te priređivali igre na sreću.

Aparati za igre na sreću oduzeti su od počinitelja.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela “nedozvoljena igra na sreću“.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić, rođen 1995. godine s područja općine Podturen, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, u utorak, 19. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima u Podturnu, na parkiralištu kod prodavaonice prehrambeno-mješovitom robom u Glavnoj ulici, iz nezaključane Ford Fieste, vlasništvo 61-godišnjaka, ukrao je mobitel i novčanik. U novčaniku se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica uz koju je bio priložen papirić s ispisanim PIN-om. Počinitelj je nakon toga uz pomoć ukradene kartice i priloženog PIN-a na bankomatu podigao je više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)