ŠTETA OD TUČE U MURSKOM SREDIŠĆU 3 MILIJUNA KUNA – ELEMENTARNU NEPOGODU PROGLAŠAVA ŽUPAN

Elementarnu nepogodnu proglašava župan Međimurske županije i to za štete na poljoprivredi i građevinama. Grad Mursko Središće je Županijskom povjerenstvu za štete od elementarnih nepogoda  poslao prvo priopćenje s inicijalnom procjenom štete (putem web aplikacije) na poljoprivredi i građevinama u visini od 3.000.000,00 kuna. Prvo priopćenje je moralo biti dostavljeno Županijskom povjerenstvu u roku 8 dana od dana nastale štete tj. tuče, odnosno do 16.srpnja 2015.

Nakon što Županijsko povjerenstvo zaprimi prva priopćenja ostalih općina koje su pogođene elementarnom nepogodom – tučom, župan na temelju procijenjenih šteta donosi ili ne donosi odluku o proglašenju elementarne nepogode.

Istu odluku treba donijeti najkasnije u roku od 50 dana od dana elementarne nepogode – tuče, u kojem roku je Grad Mursko Središće dužan zaprimiti od oštećenika prijave štete te poslati konačno izvješće Županijskom povjerenstvu.

Napomena: ukoliko župan u gore navedenom roku ne proglasi elementarnu nepogodu, GMS neće biti u mogućnosti poslati konačno izvješće Županijskom povjerenstvu, jer mu to aplikacija prijava šteta neće dopustiti.

Gradonačelnik Dražen Srpak

unnamed (5)