Stanje sigurnosti u proteklih 24 sata na području PU međimurske

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe i dvije prometne nesreće, dok prekršaji narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirani

Tijekom četvrtka, 11. veljače 2021. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani značajniji sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe i teške krađe), u proteklih 24 sata evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Nepoznati počinitelj u Kuršancu,  iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Zrinskih, ukrao je nekoliko gusaka, dok je u Čakovcu s prodajnih polica drogerije u Ulici Tomaša Goričanca ukrao električni aparat. U obje opisane krađe pojedinačna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na prometnicama Međimurske županije evidentirane su dvije prometne nesreće.

Prva nesreća dogodila se oko 9 sati i 40 minuta u Donjem Mihaljevcu, na raskrižju ulica Maršala Tita i Kolodvorske. Vozač Citroena Berlingo, zagrebačkih registarskih oznaka, rođen 1986. godine zbog nepropisnog skretanja udario je vozilom u bicikl, kojim je upravljala 49-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do podizanja bicikliste na vjetrobransko staklo Berlinga, a potom i do pada na kolnik. Na sreću u opisanoj nesreći 49-godišnja biciklistica nije teže ozlijeđena. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Vozač Citroena prekršajno je sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga prometna nesreća dogodila se nešto poslije 12 sati u Čakovcu. Vozačica Mazde 323, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1958. godine, uključivala se u promet vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta u Ulici Ljudevita Gaja te je pritom automobilom udarila u stražnji dio Audija A3, čakovečkih registarskih oznaka, koji je bio parkiran na obilježenom mjestu za parkiranje. Nakon prometne nesreće 62-godišnja vozačica napustila je mjesto događaja, a da nije popunila i potpisala europsko izvješće ili na drugi način razmijenila osobne podatke i podatke o vozilu s oštećenim sudionikom prometne nesreće. Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec nakon nesreće pronašli su vozačicu Mazde na adresi prebivališta te ju prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(PU međimurska, foto: ilustracija)