SRETAN KRAJ – POLICIJA BRZO PRONAŠLA NESTALU DJEVOJKU

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest da se noćas (11. svibnja) oko jedan sat nakon ponoći iz obiteljske kuće u Totovcu, u nepoznatom smjeru udaljila MARTA GLUHAK, rođena 2001. godine.

U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu vestu, sivu trenirku i crne Adidas tenisice. Marta je slabije tjelesne građe, visine 162 centimetara, kestenjaste boje kose i očiju.

Danas, 11. svibnja oko 11 sati, policijski službenici Policijske postaje Čakovec  pronašli su nestalu osobu, Martu Gluhak. O pronalasku odmah je obaviještena obitelj.

Jučer, 10. svibnja nešto prije 19 sati u Čakovcu, stambenoj zgradi u Ulici Matice Hrvatske, došlo je do požara u stanu 69-godišnje vlasnice. Požar je izbio u kuhinji, gdje su i nastale najveće požarne destrukcije, a potom se djelomično proširio i na ostale prostorije. Brzom reakcijom vatrogasca čakovečke javne postrojbe požar je ugašen. Pošto u trenutku izbijanja požara u stanu nije bilo ukućana, vatrogasci su razbijanjem prozora ušli u njegovu unutrašnjost i time spriječili daljnje širenje požara, odnosno veću materijalnu štetu, te potencijalnu opasnost za ostale stanare zgrade.

Tijekom današnjeg (11. svibnja) prijepodneva na mjestu događaja obavit će se očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji mladić s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u utorak 9. svibnja u ranim poslijepodnevnim satima u Čakovcu, iz haustora stambene zgrade u Ulici Ruđera Boškovića, ukrao je zaključani ženski bicikl („Trek 820“) i time 57-godišnju vlasnicu oštetio za dvije tisuće kuna.

Policijsku službenici Policijske postaje Čakovec oduzeli su bicikl od osumnjičenika, te ga vratili vlasnici.

Protiv 18-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)