SREDIŠĆANKA KRALA U HLAPIČINI

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 32-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće, počinila kazneno djelo krađe.

Naime, u ponedjeljak, 6. lipnja ove godine, u Hlapičini iz nezaključane obiteljske kuće ukrala je torbu u kojoj su se nalazili osobni dokumenti, bankovna kartica i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv osumnjičene podnijet će se kaznena prijava nadležnom državom odvjetniku.

Na temelju dosadašnjih iskustava te u cilju prevencije ovakvih kaznenih djela savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene mjere samozaštite:

  • – uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjetu susjedu, prijatelju ili porodici, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u Vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, nakit, oružje ili vrjedniju tehničku robu.
  • – imovinu koja vam je udaljena od mjesta stanovanja ili rada, u dogovoru sa susjedima ili prijateljima, češće obilazite.
  • – ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i sl., lopovi znaju da ondje treba tražiti.
  • – ključ od stana, odnosno kuće ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima.

Prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite odmah prijavite policiji na broj 192.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 28, 21 i 19-godišnjaci s područja  općine  Mala Subotica,   24-godišnjak   s   područja   općine  Domašinec   te   23-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca počinili kazneno djelo krađe.

Naime, u nedjelju, 5. lipnja u popodnevnim satima, u poljskom predjelu zvanom „Krči“, nedaleko mjesta Držimurec s poljoprivredne parcele ukrali su krumpir u vrijednosti više stotina kuna.

Ukradeni krumpir oduzet je od počinitelja i vraćen vlasniku.

Policijski službenici na području Policijske uprave međimurske obilaze lokacije na kojima su u većem obimu zasađene poljoprivredne kulture. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika – termovizije, IC uređaji, mobilni video nadzor i druga oprema.

Također, ovom prilikom pozivamo vlasnike poljoprivrednih površina da učestalije obilaze svoje parcele, kako bi i na takav način, zajedničkom suradnjom spriječili krađe poljoprivrednih proizvoda, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)