SPLIĆANI ŠVERCALI DROGU KROZ GORIČAN – TRAŽIO KREDIT PA OSTAO BEZ VIŠE DESETAKA TISUĆA KUNA

U cilju sprečavanja krijumčarenja droge preko državne granice policijski službenici Policijske postaje Prelog u srijedu, 27. srpnja u 3 sata i 50 minuta na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, prilikom izlazne granične kontrole u Škodi Octaviji, daruvarskih registarskih oznaka pronašli su 15,7 grama marihuane, 13,1 grama amfetamina, tzv “speeda” i 11,2 grama kokaina.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica 20-godišnjaka i 29-godišnjaka, svi s područja grada Splita, počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Droga je oduzeta od osumnjičenih te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Krajem ožujka ove godine u namjeri da se kreditno zaduži, 38-godišnjak putem društvene mreže stupio je u kontakt s nepoznatim osobama koje su se predstavljale kao zaposlenici jedne strane banke. Na nagovor prevaranata u nekoliko navrata putem pošte uplatio im je više desetaka tisuća kuna, pod izlikom da se radi o troškovima obrade kredita. Pošto do današnjeg dana kredit nije dobio, odlučio je događaj prijaviti policiji.

Upozoravamo građane kako je najsigurnije i najpouzdanije podizati kredite putem banaka. Svakako izbjegavajte sve ilegalne davatelje kredita jer postoji velika vjerojatnost da će te biti prevareni. Koristite ovlaštene agencije za posredovanje kako bi došli do svih informacija o kreditima u bankama.

 

U srijedu, 27. srpnja oko 13 sati i 10 minuta u čakovečkom parku Perivoj Zrinskih, nepoznati počinitelji izudarali su 45-godišnjaka, nanijevši mu pritom teške ozljede.

Ozlijeđeni muškarac vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)