SMRT I TEŠKE OZLJEDE NA MEĐIMURSKIM CESTAMA – NEOVLAŠTENO PRODAVAO AMFETAMIN

U petak, 30. rujna oko 14 sati i 30 minuta na kolniku gradske ceste između naselja Novog Sela Rok i Čakovec, dogodila se teška prometna nesreća. Vozač  Peugeota 307, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1954. godine prilikom izlaska iz desnog zavoja djelomično je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je došlo do sudara s kombijem (VW Transporter), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač.

Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći koja je konstatirala da je 62-godišnji vozač od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 48-godišnji vozač i 41-godišnja putnica iz VW Transportera, te je liječničkim pregledom utvrđeno da su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni.

Zbog obavljanja očevida od 14 sati i 40 minuta do 16 sati i 53 minute dionica prometnice između Novog Sela Rok i Čakovca bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim pravcima.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, od čega izdavajmo:

 

U subotu, 1. listopada oko 21 sat i 30 minuta u Hodošanu, Prvomajskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 62-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola, obavljao skretanje ulijevo na kolni ulaz, a da pritom nije poštivao prednost prolaska zbog čega je vozilom udario u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnji vozač, također pod utjecajem alkohola.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 23-godišnji vozač, 46-godišnja putnica iz njegovog vozila te 58-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 62-godišnjak. Liječničkim pregledom utvrđeno je da su putnice u vozilima lakše ozlijeđene, dok je 23-godišnjak teško ozlijeđen.

Zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv 62-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 U subotu, 1. listopada oko 18 sati i 45 minuta sati u Pribislavcu na raskrižju Industrijske i  Dr. Ante Starčevića dogodila se prometna nesreća u kojoj se maloljetni biciklist s nogostupa preko obilježenog pješačkog prijelaza uključivao u promet, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom, zbog čega je na njega osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, naletio 62-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće naknado je pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec zatražio biciklist te je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja Međimurske županije počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Naime, tijekom prošle i ove godine u više navrata iz inozemstvu nabavljao je drogu amfetamin, a koju je potom preprodavao na području Međimurske županije i Varaždinske županije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog oduzeto je 24,9 grama amfetamina, 26 biljka indijske konoplje, 757,4 grama marihuane, tableta ecstasya te jedna digitalna vaga.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: PU međimurska)