SLOVAKU PRONAŠLI MARIHUANU, 15 KRAĐA I 8 PROMETNIH NESREĆA

U subotu, 8. srpnja u prijepodnevnim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II (granični prijelaz na autocesti), policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su drogu, marihuanu.

Prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, kod 28-godišnjeg državljana Republike Slovačke, koji je upravljao osobnim automobilom slovačkih nacionalnih oznaka, pronađeno je ukupno 4,6 grama marihuane, upakirane u PVC vrećicu.

Policijski službenici uz izdavanje potvrde oduzeli su drogu, dok je 28-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđena tri vozača osobnih automobila (rođeni 1936., 1979. i 1980.) i biciklist (dijete). U preostalih pet nesreća nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća, te
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća u količini od 0,91 g/kg izmjerena je kod maloljetnog vozača  osobnog automobila, koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest teških krađa i devet krađa, od kojih izdvajamo dvije teške krađe:

  • Između 18. lipnja i 7. srpnja u Donjoj Dubravi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razne kućanske potrepštine, prehrambene proizvode i potopnu pumpu za vodu.   Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  • U nedjelju, 9. srpnja u popodnevnim satima, u Donjem Kraljevcu, Murskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u zgradu privatnog poduzeća gdje je ukrao trofejnu moto kacigu.  Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Za počiniteljem policija intenzivno traga te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu [email protected]ili u najbližu policijsku postajuNapominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto PU međimurska)