SLOVAKU ODUZETA MARIHUANA, DJECA KRALA KRUMPIR, A ODRASLI DRVA!

U cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice policijski službenici Policijske postaje Prelog u četvrtak, 14. srpnja oko 23 sata i 50 minuta na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, prilikom ulazne granične kontrole u osobnom automobilu, slovačkih nacionalnih oznaka (Audi A6) pronašli su 14,7 grama marihuane.

Droga je oduzeta od 34-godišnjeg državljana Slovačke te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

 

U četvrtak, 14. srpnja oko 13 sati kontakt policajac Policijske postaje Čakovec, temeljem saznanja prikupljenih od građana u krađi krumpira zatekao je petero djece.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su između 5. i 14. srpnja, u nekoliko navrata u poljskom predjelu zvanom “Gmajna“, nedaleko Pribislavca, s njive privatnog vlasnika ukrali petstotinjak kilograma krumpira. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.500 kuna.

Dio ukradenog krumpira oduzet je malodobnih počinitelja i vraćen vlasniku (fotografija oduzetog krumpira u privitku priopćenja).

O događaju slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 48-godišnjakinja i 32-godišnjak s područja općine Kotoriba  počinili kazneno djelo krađe.

Naime,  između 10. svibnja i 6. lipnja ove godine u šumskom predjelu zvanom „Dragov lug“, nedaleko Kotoribe, porušili su i potom ukrali stablo jasena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv osumnjičenih podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)