Skrivio (69) prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,41 promila

 

Jučer, 18. veljače 2021. godine nešto poslije 18 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometne nesreća.

Vozač Škode Fabije, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1951. godine, pod utjecajem alkohola od 1,41 promila, uključivao se u promet s parkirališta ispred obližnje pekare na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića. Pritom nije propustio sva vozila i dr. sudionike, koji se kreću tom prometnicom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio Volkswagen Jette, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 41-godišnji vozač. U trenutku sudara vozač Jette zaustavio se ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge, poštujući postavljenu prometnu  signalizaciju.

Ujedno, provedenim provjerama utvrđeno je kako je vozač Škode upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Nadalje, utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta.

Vozaču Škode temeljem odredbi Prekršajnog zakona određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 69-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 19.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prometnim prekršajima, 69-godišnjaku u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisat će se 10 negativnih prekršajnih bodova.

(tekst i foto: PU međimurska)