„SIGURNI PAROVI“ MEĐIMURCA STAJALI 48 TISUĆA KUNA, PROVALA U BENZINSKU POSTAJU, AKCIJA „POJAS“

Početkom ožujka, 24-godišnjak s područja Međimurske županije pronašao na jednoj od društvenih mreža oglasom s mogućnošću dobivanja podataka o „sigurnom“ parovima (visoki koeficijenti) na kladionicama. Nakon toga putem komunikacijske aplikacije za pametne telefone ostvario je kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavljala, kao vlasnik kladionice. Tijekom kontakata vlasnik je zatražio da mu 24-godišnjak uplati dio očekivanih troškova i određen postotak iznosa mogućeg dobitka te je do današnjeg dana putem tvrtke za međunarodni prijenos gotovine uplatio oko 48 tisuća kuna raznim osobama na području Bosne i Hercegovine. Pošto mu do današnjeg dana nije isplaćen obećani dobitak od gotovo 27 tisuća eura, odlučio je prijevaru prijaviti policiji. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Svakako, ovo je dobar primjer da upozorimo građane da lakovjerno ne prihvaćaju primamljive ponude domišljatih prevaranata jer će vrlo vjerojatno postati žrtve prijevare te ostati bez određenog dijela uloženog novca.

Jučer, 9. ožujka oko 23 sata u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je trgovinu u sklopu benzinske postaje, vlasništvo privatnog poduzeća te s prodajnih polica ukrao  razne slatkiše i cigarete. Nakon aktiviranja alarma počinitelj se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Nekorištenje pojasa veliki je problem koji vrlo često dovodi do najtežih stradavanja u cestovnom prometu. Gotovo je nevjerojatan izostanak percepcije o veličini ovog problema kada je stradavanje u pitanju. Ljudi nisu svjesni da ih nekorištenjem pojasa, prilikom slijetanja vozila s ceste ili prevrtanja, sile koje djeluju u tim trenucima pretvaraju u projektile. Time ugrožavaju vlastitu sigurnost, ali i drugih osoba koje se nalaze u vozilu. Osim toga, izuzetno su česta izlijetanja osoba iz vozila, koje gotovo u pravilu smrtno stradavaju, a oni koji su bili vezani, ostaju u vozilima s lakšim ozljedama.

Kako bi se suzbili prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu, kao i prekršaji grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu), policijski službenici Policijske uprave međimurske od 13. do 19. ožujka provest će aktivnosti iz akcije “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

U četvrtak, 16. ožujka od 8 do 15 sati akcija će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)