Šest prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda u kojoj je sudjelovao 20-godišnji motociklist.

            Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnje na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda, utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 0,78 promila, utvrđena je kod 57-godišnjeg vozača traktora, koji je jučer, 4. listopada na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Štefanca, skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Goričan – u prometnoj nesreći ozlijeđen 20-godišnji motociklist

 U petak, 2. listopada 2020. godine oko 13 sati i 30 minuta u Goričanu, Dravskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 20-godišnji motociklist.

Upravljajući kolnikom Dravske ulice, neregistriranom i neosiguranom Hondom te bez položenog vozačkog ispita, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u zavoju motociklom djelomično sišao izvan kolnika i potom bočnim dijelom udario u metalnu ogradu mosta. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Ozlijeđeni 20-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

PU međimurska, foto: ilustracija)