ŠEST PROMETNIH NESREĆA, KRAĐE KOSILICE, ALATA, OBUĆE, MOBITELA…

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i pet s nastalom materijalnom štetom. Lakše je ozlijeđena  21-godišnja vozačica osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća. Najveća koncentracija od 2,12 promila utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila sa šireg područja općine Nedelišće, koji je u nedjelju, 18. rujna u popodnevnim satima u Paragu prouzrokovao prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 kaznenih djela krađe, od čega izdvajamo:

Nepoznati počinitelj je u subotu, 17. rujna u predvečernjim satima iz nezaključanog gospodarskog objekta u dvorištu obiteljske kuće u Držimurcu ukrao kosilicu, razni alat i nekoliko para obuće. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Na parkiralištu ispred stambene zgrade u Čakovcu, Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u subotu, 17. rujna u popodnevnim satima, nepoznati počinitelj iz osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka je ukrao torbu u kojoj su se nalazili mobitel, ključevi, te novčanik s bankovnim karticama, osobnim dokumentima i novcem. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak s područja općine Kotoriba počinio kazneno djelo krađe.

 

Naime, u nedjelju, 31. srpnja u popodnevnim satima u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, oštećeni 21-godišnjak dao je osumnjičeniku na uvid svoj mobitel, nakon čega se njime udaljio se u nepoznatom smjeru. Mobitel je pronađen i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)