Šest prometnih nesreća i pet krađa tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega pet s nastalom materijalnom štetom i jedna prometna nesreća koja će se okvalificirati naknadno.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi utvrđena je kod dva sudionika spomenutih prometnih nesreća.

Najveća, u količini od 2,09 grama po kilogramu utvrđena je kod 49-godišnje vozačice osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u petak, 30. studenoga oko 14,30 sati, u Zebanec Selu.

 Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa od kojih četiri gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, dok teške krađe nisu evidentirane. Izdvajamo:

KRAĐE

1) U subotu, 1. prosinca u jutarnjim satima u Kuršancu, Međimurskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao motornu pilu vrijednosti više stotina kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio 21-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca.

Protiv počinitelja podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

2) U noći s 1. na 2. prosinca u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz novčanika koji se nalazio u muškoj torbici ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto TT, ilustracija)