Šest prometnih nesreća i osam krađa tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradao 30-godišnji vozač motocikla, dok će se ozljede sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dvojice vozača osobnih automobila, 49 i 44-godišnjaka te 37-godišnje biciklistice, utvrditi po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 3,28 grama po kilogramu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u subotu, 2. lipnja u 18,08 sati, u Pušćinama.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od kojih sedam gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Tijekom noći s 31. svibnja na 1. lipnja u Sivici, Mirogojskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao više stotina kuna i razne cigarete.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)