SERIJSKI PROVALNICI U AUTOMOBILE OPERIRALI I U MEĐIMURJU – VIKENDOM AKCIJA „ALKOHOL“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su hrvatski državljanin rođen 1966. godine i državljanin Bosne i Hercegovine rođen 1971. godine, obojica s područja Zagrebačke županije, počinili dvije teške krađe na području Policijske uprave međimurske.

Naime, u petak 12. kolovoza oko 13 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod gradskog groblja u Mihovljanskoj ulici, provalili su Citroen C5, čakovečkih registarskih oznaka. Iz automobila ukrali su žensku torbicu u kojoj se nalazio mobitel i novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Ujedno, u utorak, 25. listopada u poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod mjesnog groblja u Orehovici, provalili su u Škodu Octaviju, čakovečkih registarskih oznaka. Sa stražnjeg sjedišta ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i razni osobni dokumenti. Nakon toga uz pomoć ukradene bankovne kartice i priloženog PIN-a na bankomatu u Ludbregu podigli su više tisuća kuna.

Ovim teškim krađama osumnjičeni su za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist od oko deset tisuća kuna.

 

Nadalje, provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem u kojem je sudjelovalo nekoliko policijskih uprava, sumnja se da je spomenuti dvojac tijekom 2015. i 2016. godine počinio ukupno 22 kaznena djela teških krađa provaljivanjem u osobne automobile u zonama groblja i jednu krađu iz osobnog automobila na području Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Međimurske županije.

Sumnja se da su rukom ili podesnim predmetom razbijali stakla na vratima automobila, te provlačenjem ruke iz unutrašnjosti otuđivali torbe s pripadajućim sadržajem. Nakon što su uzeli novac, bankovne kartice i druge vrjednije predmete, torbe su odbacivali.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe protiv 45-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je 50-godišnji osumnjičenik uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo teške krađe.

U srijedu, 2. studenoga nešto poslije 19 sati u Trnovcu, provalio je u trgovinu mješovitom robom, odakle je ukrao sanduk piva i pet litrenu bocu vina.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 150 kuna. Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen predstavniku trgovine. Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

U noći s 5. na 6. studenoga (subota na nedjelju) od 22 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)