Sedam prometnih nesreća i deset krađa tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je deset krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE 

1) U noći s 2. na 3. prosinca u Cirkovljanu, na Trgu sv. Lovre, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu privatnog poduzeća odakle je ukrao više komada šteka cigareta vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nakon toga pokušao je provaliti u prostorije susjednog privatnog poduzeća i trgovinu mješovitom robom u čemu nije uspio te je odustao od dovršenja kaznenih djela.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U nedjelju, 3. prosinca oko 16 sati u Čakovcu, Zrinsko frankopanskoj ulici došlo je do uključenja alarma na trgovini mješovitom robom. Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika Policijske postaje Čakovec, dolaskom do trgovine zatečena je nepoznata muška osoba kako kroz razbijeno staklo izlazi iz trgovine. Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostorije Policijske uprave na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo pod utjecajem alkohola u količini od 1,07 grama po kilogramu počinio 35-godišnjak s područja grada Čakovca te je prilikom provale ukrao razne cigarete, slatkiše, novac i sokove.

Ukradeni predmeti su oduzeti i biti će vraćeni vlasniku.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, dok će se protiv osumnjičenika podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđeno dvoje vozača osobnih automobila (60-godišnji vozač i 50-godišnja vozačica) te 57-godišnji putnik u osobnom automobilu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,36 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 2. prosinca u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)