Sedam prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom u Sv. Križu

U subotu, 21. listopada nešto poslije 5 sati u Svetom Križu, u Čakovečkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 24-godišnji putnik u osobnom automobilu.

Upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, iz Preloga prema Čakovcu, 30-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u količini od 1,32 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika gdje je udario u zid zgrade gospodarskog objekta te se u nastavku kretanja višestruko prevrnuo u polju kukuruza.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja, nažalost, preminuo je 24-godišnji putnik te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se danas (23. listopada) obaviti obdukcija. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je 18-godišnji putnik teško, a vozač i dvojica putnika (22 i 24-godišnjaci) lakše ozlijeđeni.

Očevid je uz asistenciju policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec obavila zamjenica općinske državne odvjetnice. Protiv 30-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

24-godišnji putnik u osobnom automobilu sedma je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom te šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradao 24-godišnji putnik u osobnom automobilu, dok su 30-godišnji vozač i putnici 22 i 24-godišnjaci lakše  ozlijeđeni, a 18-godišnji putnik u teško ozlijeđen.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća,
  • nalet na životinju – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod četiri sudionika (vozača) prometnih nesreća.

Najveća koncentracija u količini od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je prouzrokovao prometnu nesreću koja se dogodila 20. listopada u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)