S 3,22 PROMILA SUDJELOVAO U NESREĆI U PEKLENICI, 10 KRAĐA TIJEKOM BOŽIĆNIH BLAGDANA

 

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri pješaka, dva vozača i tri putnika u osobnom automobilu lakše ozlijeđena i devet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,
  • – vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
  • – ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod devet vozača. Najveća koncentracija  od  3,22  promila  izmjerena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama, a koja se dogodila u petak, 23. prosinca oko 20 sati u Peklenici.

Proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno osam krađa i dvije teške krađe, od kojih izdvajamo dvije krađe:

  • između 5. i 19. prosinca u šumi zvanoj „Vodul“, nedaleko Svetog Urbana, nepoznati počinitelj porušio je i potom ukrao više stabala graba i bukve te time 32-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna,
  • nepoznati počinitelj u ponedjeljak, 26. prosinca u Čakovcu, Kalničkoj ulici u ranim poslijepodnevnim satima iz nezaključane obiteljske kuće, ukrao je novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem te time 51-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)