RIJETKA I NEOBIČNA NESREĆA U M. SREDIŠĆU

Prometne nesreće se često događaju pa ih samo u Međimurju tjedno ima na desetke. No ovakva kakva se dogodila u četvrtak 18. svibnja u Murskom Središću zaista je rijetka i mora se poklopiti puno slučajnosti da bi se ona ostvarila. Naime, u prijepodnevnim satima u samom centru grada na cesti kraj gradske tržnice, komunalni gradski djelatnik kosio je travu s trimerom pored same prometnice kojom i nije prolazilo baš puno automobila.

01.JPGa

Za vrijeme košnje trimer je zahvatio samo jedan kamenčić i to je bilo dovoljno da se u tom trenutku poklopi nevjerojatan splet okolnosti jer je baš u to vrijeme cestom prolazio automobil kojim je upravljao mještanin iz Hlapičine. Kamen je pogodio staklo na vozačevoj strani koje se odmah rasprsnulo u tisuće komadića. Srećom vozač nije bio ozlijeđen.

02

Na lice mjesta ubrzo je izašao komunalni redar koji je sve to zabilježio svojim fotoaparatom, uzeo izjave djelatnika i vozača pa nije bilo potrebno da se zove policija. Grad Mursko Središće će naravno nadoknaditi nastalu štetu. Zanimljivo je da se skoro ista stvar dogodila točno prije godinu dana kada je kosilica komunalnog djelatnika odbacila kamen koji je razbio prozor na kući dogradonačelnika Zvonka Vrtarića, a sve to se desilo za vrijeme košnje dječjeg igrališta.

(tekst i foto R. Tomanić)

03.JPGa