REZULTATI POLICIJSKOG NADZORA KAMIONA I AUTOBUSA – PROVALE U SKLADIŠTE I GARAŽU

U razdoblju od 25. do 31. srpnja policijski službenici PU međimurske proveli su aktivnosti iz akcije “Nadzor autobusa i teretnih automobila“. Tijekom akcije kontrolirana su ukupno 34 teretna automobila te je kod dva vozila i njihovih vozača utvrđeno šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Ujedno, kontrolirana su i tri autobusa kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti.

Ukupno su tijekom akcije utvrđena 82 prekršaja (osim teretnih automobila i autobusa kontrolirani su i osobni automobili, mopedi, motocikli, kao i dr. vozila) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

– 18 prekršaja nepropisne brzine,

– 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

– osam prekršaja neregistriranih vozila,

– pet prekršaja nekorištenja zaštitne kacige,

– tri prekršaja upravljanja bez upisane potrebne kategorije u vozačku dozvolu,

– dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

– dva prekršaja upravljanja vozilom kada je vozaču oduzeta vozačka dozvola te,

– 23 ostala prekršaja.

U proteklih 24 sata na području PU međimurske evidentirane su dvije provale.

  1. Između 25. srpnja i 1. kolovoza u Čakovcu, Zrinsko Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u skladište privatnog poduzeća iz Čakovca, odakle je ukrao boce za tehničke plinove i razne metalne dijelove građevinske skele. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.
  1. Između 29. srpnja i 1. kolovoza u Dragoslavcu, nepoznati počinitelj provalio je u garažu, vlasništvo 65-godišnjaka te ukrao razni električni alat. Potom je provalio u obiteljsku kuću, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari, ali ništa nije otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)