REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL“, PROVALE U TRGOVINE I ŠUPU

Policijski službenici PU međimurske u noći s 8. na 9. travnja (sa subote na nedjelju) proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđen je ukupno 21 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • – osam  prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,
  • – prekršaj nepropisne brzine,
  • – prekršaj vezan uz uporabu svjetala u prometu,
  • – prekršaj nepostupanja po znaku policijskog  službenika,
  • – prekršaj nekorištenja zaštitne kacige i
  • – devet ostalih prekršaja .

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 promila utvrđena je u nedjelju, 9. travnja u 2 sata i 50 minuta u Domašincu, Ulici Braće Radića, kod 32-godišnjeg vozača s područja općine Goričan.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1998. s područja općine Kotoriba, počinio dvije teške krađe.

Naime, u srijedu 5. travnja u ranim jutarnjim satima u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalio je u trgovinu mješovitom robom, odakle je ukrao razne slatkiše. Nakon toga, u Murskoj ulici provalio je i u drugu trgovinu, te ukrao razna alkoholna pića i slatkiše. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na šestotinjak kuna.

Protiv 18-godišnjeg osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja.

Između 1. veljače do 10. travnja u Čakovcu, Ulici Ivana Meštrovića, nepoznati počinitelj u dvorištu obiteljske kuće provalio je u šupu iz koje je potom ukrao motornu pumpu za vodu, stolnu kružnu pilu, električnu i motornu kosilicu, te time 49-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)